Fondgranskningar och förvaltarrådgivning

Efter många år som ombud för riskkapitalbolag och professionella investerare vet vi att sunt företagande utgår från en kultur som utvecklas under hela bolagets livstid. Att från start säkerställa en välskött legal infrastruktur har många gånger också visat sig vara nyckeln till en framgångsrik kundrelation, kapitalanskaffning eller företagsöverlåtelse.

För dig som är aktiv i, etablerar eller investerar i fonder eller investmentbolag är Gro det självklara valet. Vi bistår inte bara professionella investerare och förvaltarteam på investmentbolag och banker med fondgranskningar och M&A utan bistår även grundare från idé till first closing.

För våra klienter som växt lite tar Gro ofta rollen som ”bolagsjurist” och bistår med allt från styrelsearbete och förhandlingar till utveckling av finansieringsstrategier. Våra klienter tar givetvis även del av vårt stora nätverk av och kunskap kring riskkapitalaktörer och specialister inom allt från arbetsrätt till skattefrågor.

gör som Sveriges vassaste
grundare – välj Gro!

För dig som entreprenör

Det krävs ofta många förmågor för att driva framgångsrika koncept och affärsidéer och där förmågorna möts finner ni ägaravtalet. Ägaravtalet kan ta många former såsom aktieägar-, joint venture-, partner- eller investeringsavtal. Vi är experter på ägaravtal och vill gärna prata mer med er om hur ert samarbete ska se ut. Vi bistår er med allt som rör styrelsearbete, kundavtal, kapitalanskaffnings- och ledningsfrågor.

För investerarna

Gro advokatbyrå grundades av jurister med mångårig erfarenhet av riskkapitalstrukturer, M&A och fonder och däri ingår givetvis en djup förståelse och specialisering för både kommersiella förvärvs- och fondvillkor såväl som regulatoriska frågor.

Kontakta oss om ni etablerar, företräder eller granskar riskkapitalstrukturer eller fonder, oavsett var i det regulatoriska landskapet ni befinner er.